Sunday, November 11, 2012

Menanti Lembaran Baru..

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah. Bersyukur kerana saya baru sahaja selesai menamatkan pengajian selama 5 1/2 tahun. Perjalanan yang penuh liku, suka dan duka silih berganti. Hanya Allah sahaja yang mengetahui betapa lega nya hati ini kerana berjaya ke garisan penamat. 

Sedar tak sedar, beberapa hari lagi umat Islam akan memasuki tahun baru dalam kalendar Islam. Kita semua bakal meninggalkan tahun ini dengan pelbagai rasa. Bagi saya, tahun ini merupakan tahun yang sukar ditempuh. Memegang status sebagai pelajar tahun akhir, bebanan masalah peribadi, dan bermacam-macam lagi dugaan. Hanya Allah yang tahu betapa sesaknya hidup ini. Terima kasih Ya Allah kerana mengurniakan kekuatan kepadaku untuk menempuh hidup ini sehingga ke hari ini.

Harapan di tahun baru hijriah yang bakal menjelma ini dapat memberi sinar baru dalam kehidupan kita semua. Semoga Allah merahmati hidupku, keluargaku, sahabat-sahabatku dan semua umat Islam di seluruh dunia. Jadikan tahun baru yang akan datang lebih baik daripada tahun sebelumnya. 


No comments:

Post a Comment